Kajakuddannelse og certificering

Som del af instruktionen i kajakroning, og før du kan ro ud alene, skal du have gode basale tekniske færdigheder i kajakroning. Vi ror på havet, hvor vi er underlagt vejr, vind og bølger, så derfor skal sikkerheden være i orden. Som del af instruktionen, skal du derfor også tage IPP2-certificering.

IPP-certificering

KVIK er medlem af Dansk Kano og Kajakforbund, der tilbyder en uddannelse til både roere og instruktører, der hedder IPP (iPaddle Pass). Certificeringen bekræfter niveauet af roerens eller instruktørens færdigheder. Vores instruktører er IPP-certificeret. 

Når du har bestået prøven ved slutning af instruktionskurset, vil du få IPP2-certificering. Det betyder, at du har gode basale tekniske færdigheder til at ro på åbent ubeskyttet vand. Du kan læse mere om IPP-systemet på Dansk Kano og Kajak Forbunds hjemmeside - se den lysegrå box. 

Sikkerhed og rettigheder

Udover IPP-certificering har KVIK nogle ekstra sikkekrhedsmæssige krav, som du skal bestå, før du er færdig med din instruktion. Halvvejs igennem instruktionskurset, når du har nok styr på sikkerhedsøvelser, balance og roteknik, bliver du ”frigivet” og kan således tage på tur med de erfarne roer.

Ved slutningen af kurset og efter, at du har bestået IPP2-prøven samt har opnået mere erfaring, dvs. har roet mindst 150 km og har styr på alle sikkerhedsøvelser (fx 3 solo-entringer i træk i bølger), får du ”kajakret” dvs, du kan organisere dine egne tur eller ro alene.

Med kajakret kan man også ro om vinteren; man skal dog ansøge hvert år og have roet rutineret i den sidste sommersæson.

Videregående udvikling

Din udvikling stopper ikke med IPP2 og kajakret. Teknikken kan forbedres over flere år, og i dit andet år kan du deltage i ugentlig tekniktræning med de andre erfarne roere, der forbereder dig blandt andet til at gennemføre en IPP3 prøve. Vi organiserer også instruktørkurser, som du kan deltage i for at blive instruktør og træne de kommende begyndere ...

Er du i øvrigt nysgerrig på, hvad kajakroning i KVIK ellers kan være, så klik dig videre via de forskellige links i den blå box.