Coastalkaproning

Coastalkonkurrencerne foregår anderledes end andre rokonkurrencer. Banen er 4-6 kilometer og ofte formet som en kantet bane. Det gør, at deltagerne får bølger og vind ind fra forskellige retninger undervejs i én konkurrence. Der kan være op til 16 både til start på samme tid. Det er alles kamp mod alle, hvor det gælder om at få den bedste vending, styre bedst i modsø, medsø og skiftende strømforhold for til sidst – nogle gange – at ro direkte ind på strandbredden. Derefter løber en af roerne det sidste stykker (50-100 meter) til målstregen.

Der er endnu intet landshold i coastalroning. Men det betyder ikke, at konkurrencen ikke er hård. Der skal trænes seriøst, hvis man vil følge med i toppen – men alle motionsroere, der træner struktureret kan være med.

KVIK har indtil videre 5 coastalbåde, alle godkendt til kaproning:

  • 2x Coastal single sculler (C1x)
  • 2x Coastal dobbeltsculler (C2x)
  • 1x Coastal dobbeltfirer med styrmand (C4x+)

Hvis du er blevet interesseret i ovenstående og godt kunne tænke dig at være en del af KVIKs coastalteam, så kontakt en coastalroer og hør nærmere.

Hvis du fx vil vide mere om, hvad coastalroning er, eller hvis du vil tilmelde dig en tur, så klik dig videre via de forskellige links i den blå box.