Ro-instruktion - Roforeningen KVIK - Københavns første roklub

Ro-instruktion

Hvis du har meldt dig ind i KVIK og endnu ikke kan ro, skal du på et instruktionskursus. Vi starter instruktionskurserne omkr. 1. april. For din egen sikkerhed skyld, er der krav til, at du kan svømme 400 meter.
Tilmeld dig et ro-instruktionskurs.

Datoer for instruktionsstart i 2017 er indtil videre følgende:

• Søndag den 9. april (er afviklet)
  • Søndag den 23. april
  • Søndag den 14. maj
  • Søndag den 18. juni

D71_2698

Instruktionsforløbet

Første instruktionsdag er fælles, ligger typisk på en lørdag el. søndag, og varer hele dagen. Resten af instruktionsforløbet foregår i mindre hold (3-5 personer) og bliver afviklet over 7-10 gange, primært mandag, onsdag og torsdag kl. 17-17.30 eller i weekenden.

For at få det bedste og hurtigste instruktionsforløb er det vigtigt, at du er fleksibel ift. planlægning. Er du og dit hold det, kan du afslutte instruktionen på en måneds tid.

Hvad lærer du under instruktion?

På roinstruktionskurset lærer du den grundlæggende roteknik, dvs. selve rotaget, de nødvendige ro-kommandoer og sikkerhed. Du lærer også, hvordan du bevæger dig rundt i båden, lidt om bådens indretning, og hvordan den klargøres til brug.

Instruktionsforløbet sluttes af med en frigivelsestur. Her tager en anden instruktør ud med holdet og vurderer, om de enkelte roere har lært den grundlæggende teknik mv. Er alt, som det skal være, bliver du frigivet som udlært roer.

Frigivet roer, og hvad så?img_1236_web

Som frigivet roer skal du selv være aktiv og møde op på de faste roaftner, eller melde dig til nogle af roklubbens arrangementer. Roarrangementer, ture, kaproninger, fester, mv. bliver slået op på hjemmesiden.

Har du ideer til aktiviteter, andre måder at gøre tingene på, eller har du på anden måde lyst til at engagere dig i klublivet, så kontakt det relevante udvalg. KVIK er drevet af frivillige kræfter, så vi bestemmer selv, hvad vi har tid og lyst til.

Nyttig viden for dig som ny roer

Her nedenfor kan du finde nyttig viden for dig, som ny roer.

Oversigt over bådens opbygningimg_1233_web

I det vedhæftede dokument kan du se alle bådens (inriggerens) dele og navne. Det er nyttig viden, når du skal ro, og hjælpe med at ordne bådene om vinteren. Dokumentet er lavet af Leif Thygesen, Nakskov Roklub, og gengivet med tilladelse.

Bådens indretning (pdf)

Kaninhæftet

Vi har udarbejdet et hæfte med masser af nyttige informationer for dig som ny roer og nyt medlem af roklubben. Hæftet hedder ‘Kaninhæftet’, fordi man som ny roer hedder ‘Kanin’ – et andet ord for landkrabbe.
Kaninhæftet (pdf)

Roteknik

De fire links nedenfor er til YouTube. De viser små film om grundlæggende teknik i romaskinen (ergometeret). Teknikken er nogenlunden den samme som, når du siden kommer på vandet.
Roteknik (HMLJ – Indoor Rowing)

Roteknik (Rowing Technique)

Roteknik (Rowing Technique by Flip Luisi):