Langtursroning - Roforeningen KVIK - Københavns første roklub

Langtursroning

IMG_1831

I KVIK tilbyder vi også langtursroning. Langtursroning foregår uden for det daglige rofarvand.

Når vi tager på langtur, pakker vi bådene med forskelligt grej, mad, tøj og soveposer. Turene går typisk over et par dage og indeholder mange charmerende sider, så som trangia, havregrød, pulverkaffe, vådt tøj – og ikke mindst Irish Coffee i bålets skær.

Vi har haft langture til bl.a. Holbæk Fjord, Det Sydfynske øhav, den norske og svenske skærgård, Lübeck, Silkeborgsøerne, Moselflolden, Berlin og Lefkas i det græske øhav.

Planlægning af langture

Der er en del praktiske forhold, som skal på plads, når man planlægger en langtur. Turen skal annonceres i fx klubbladet og på hjemmesiden, der skal findes langtursstyrmænd, deltagere, reserveres både, findes egnede søkort, osv.

1. Godkendelse af turen
    Alle langture skal godkendes af langtursudvalget. Når du skal planlægge en langtur, er det altid en fordel at kontakte en fra langtursudvalget eller andre med stor erfaring med planlægning af langture, da der kan være mange store og små detaljer i forbindelse med turen, som det kan være rart og nyttigt at få lidt sparring omkring.
    Ud over godkendelsen skal langturene også føres ind i langtursprotokollen, som ligger i bådhallen.
  2. Bådtransport og forsikringer
    Hvis en eller flere af bådene til langturen skal transporteres over land, skal de transportforsikres. Kontakt langtursudvalget for at finde ud, hvordan du/I skal forholde jer.
  3. Langtursstyrmænd
    Husk, at der for hvert bådhold, som skal med på langturen, skal være minimum en langtursstyrmand. En langtursstyrmand er en roer, som har bestået Dansk Forening for Rosports kursus for langtursstyrmænd.
  4. Langtursgrej
    Klubben har en del forskelligt langtursgrej, som alle medlemmer frit kan benytte. Der er bl.a. telte, trangiasæt og værktøj. Men husk, at alt det du låner i klubben, skal noteres i logbogen, som ligger i langtursskabet. Du kan låne en nøgle til skabet med diverse langtursudstyr ved at kontakte et medlem af bestyrelsen.
  5. Søkort
    Klubben råder over en lang række søkort. Mangler du derfor et af slagsen, så kontakt i første omgang langtursudvalget.
  6. Huskelister
    Her finder du to huskelister. Den første er en liste fra det undervisningsmateriale, der udleveres ved DFfR’s langtursstyrmandskursus. Den indeholder en oversigt over de vigtigste ting, du skal holde øje med, når du planlægger en langtur, inkl. en pakkeliste.
    Den anden huskeliste er KVIKs pakkeliste over en stor del af de ting, det kan være en fordel at medbringe på langturen. Tjek begge lister inden du tager af sted.
    DFfRs huskeliste (pdf)
    KVIKs huskeliste (pdf)
  7. Langtursreglementet
    Dansk Forening for Rosports langtursreglement og KVIKs reglement gælder for alle de langture, som planlægges af KVIKs medlemmer. De skal derfor begge læses igennem, inden I tager af sted på turen.
    DFfRs langtursreglement indeholder bl.a. informationer om generelle krav, materiel og klubbens ansvar. Reglementet ligger på DFfR’s hjemmeside, http://www.roning.dk, under ’Turroning’.
    Har du/I uafklarede spørgsmål om planlægning af langture, er I altid velkommen til at kontakte langtursudvalget.

KVIK har udstationeret både i to andre roklubber

• 2 både i Holbæk Roklub
  • 1 båd i Bandholm Roklub
Hvis I er interesserede i at bruge bådene, så kontakt langtursudvalget. Når bådene ikke bliver brugt af os, indgår de i den pågældende roklubs bådpark.
Det er også muligt at låne nogle af Dansk Forening for Rosports udstationerede både. Se hjemmesiden under ’Turroning’.

Holbæk Roklub

Holbæk Roklub er et godt udgangspunkt for langture i Isefjorden, som er et forholdsvis beskyttet farvand.
Har man en weekend, kan det passe fint med at besøge fx Orø, Kongsøre eller Nykøbing S. Har man planlagt en langtur over flere dage, så kan man tage helt til Rørvig, Hundested, Kulhuse eller Roskilde Fjord.
Roklubber i området er foruden Holbæk, også Nykøbing og Hundested. I Roskilde Fjord ligger Frederiksværk, Frederikssund og Roskilde Roklub.

Bandholm Roklub

Fra Bandholm kan det være oplagt at ro ture i Smålandshavet eller langs Lollands nordkyst. Udflugtsmål kunne fx være Fejø, Femø, Askø eller Sakskøbing.