Langdistancekaproning - Roforeningen KVIK - Københavns første roklub

Langdistancekaproning

img_8145_webDansk Forening for Rosport (DFfR) står hvert år for en langdistanceturnering fordelt på fem regattaer. Der ros i forskellige klasser, inddelt efter alder, køn og distance. Der bliver kåret vindere af de enkelte afdelinger og samlede vindere – Danmarksmestre. I dameklassen (10 km) og herreklassen (25 km) er der udsat et DIF-mesterskab, mens der i de øvrige klasser ros om forbundsmesterskaber.

Datoerne for de fem afdelinger i 2017 er:

• 20. maj: Lolland
  • 3. juni: Præstø
  • 17. juni: Kolding
  • 12. august: København
  • 26. august: Alssund (DM)
Se mere på Dansk Forening for Rosports hjemmeside.

sensommer-2015-001_webDerudover bliver der i løbet af sæsonen afholdt forskellige mindre arrangementer i Københavnsområdet og to længere løb over maratondistancen 42,195 sømil ~ ca. 78 km i henholdsvis Jylland og København.

I 2017 er det:

• 24.-25 juni: Århus
  • 2.-3. sept.: København/ARK
Eller Copenhagen Harbour Race, som altid ligger i oktober og foregår i Københavns Havn. Hold øje med Copenhagen Habour Race’s hjemmeside for at se, hvornår det bliver afholdt i 2017.

Langdistancekaproning i KVIK

14125024_10155485381149815_1426479549650664553_oKVIK har stolte traditioner inden for langdistancekaproning. Vi har flere gange vundet DM i dame- og herreklassen samt flere forbundsmesterskaber. Maratonkonkurrencerne har vi også vundet flere gange.

Træning for langdistancekaproerne

Om sommeren træner vi på Øresund i 2-åres inriggere.  Der er træning min. 2-3 gange om ugen. Som del af træningen kan det være en fordel jævnligt at deltage ‘Sved-på-panden-kaproningerne‘ (SPP).

Om vinteren træner vi i romaskinerne, laver styrketræning el. deltager i nogle af de andre vinteraktiviteter. Ofte deltager langdistancekaproerne også i DM i ergometer i januar.

Er du interesseret i at ro langdistancekaproning, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Birthe på kommunikation@roforeningen.dk.