Langdistancekaproning - Roforeningen KVIK - Københavns første roklub

Langdistancekaproning

img_8145_webDansk Forening for Rosport (DFfR) står hvert år for en langdistanceturnering fordelt på fem regattaer. Der ros i forskellige klasser, inddelt efter alder, køn og distance. Der bliver kåret vindere af de enkelte afdelinger og samlede vindere – Danmarksmestre. I dameklassen (10 km) og herreklassen (25 km) er der udsat et DIF-mesterskab, mens der i de øvrige klasser ros om forbundsmesterskaber.

Datoerne for de fem afdelinger i 2019 er:

• 25. maj: Sønderborg
  • 15. juni: Kolding
  • 29. juni: Præstø
  • 10. august: København (KR)
  • 24. august: Nakskov
Se mere på Dansk Forening for Rosports hjemmeside.

sensommer-2015-001_webDerudover bliver der i løbet af sæsonen afholdt forskellige mindre arrangementer i Københavnsområdet og to længere løb over maratondistancen 42,195 sømil ~ ca. 78 km i henholdsvis Jylland og København.

I 2019 er det:

• Indtil videre ukendt?
Eller Copenhagen Harbour Race, som altid ligger i oktober og foregår i Københavns Havn. Hold øje med Copenhagen Habour Races hjemmeside for at se, hvornår det bliver afholdt.

Langdistancekaproning i KVIK

KVIK har stolte traditioner inden for langdistancekaproning. Vi har flere gange vundet DM i dame- og herreklassen samt flere forbundsmesterskaber. Maratonkonkurrencerne har vi også vundet flere gange.

Træning for langdistancekaproerne

Om sommeren træner vi på Øresund i 2-åres inriggere.  Der er træning min. 2-3 gange om ugen. Træningen foregår i regi af træningsformen ‘Motion+’. Som del af træningen kan det være en fordel jævnligt at deltage ‘Sved-på-panden-kaproningerne‘ (SPP).

Om vinteren træner vi i romaskinerne, laver styrketræning el. deltager i nogle af de andre vinteraktiviteter. Ofte deltager langdistanceka14125024_10155485381149815_1426479549650664553_oproerne også i DM i ergometer i januar.

Er du interesseret i at ro langdistancekaproning, eller har du spørgsmål, så kontakt en af de nuværende langdistancekaproere.