Kajaktyper - Roforeningen KVIK - Københavns første roklub

Kajaktyper

Vi roer turkajakker, ikke havkajakker

Du skal være opmærksom på, at KVIK bruger turkajakker, og ikke havkajakker.

Turkajakker er egnet til roning på åbent vand (Øresund), men de er en del lettere og hurtigere end havkajakker, og en del mindre stabile. Vi har flere modeller: fra brede stabile turkajakker egnet til begyndere og længere ture, til lette hurtige kajakker egnet til kajakløb.

Vores erfaringer er, at alle lærer ret hurtigt at holde balancen i turkajakker og ro længere ture. Men også at, ind imellem, mister selv erfarende roer balance og vælter, især i store bølger. Turkajakker er perfekte til både hygge roning, længere ture og kajakløb. Det kræver en investering at lære teknikken, men så giver også muligheden for at flyve over vandet. Det er kun vigtigt at vide, at det er en anden roteknik end havkajakker.

Vi har indtil videre ingen kapronings- eller havkajakker og kan ikke tilbyde opbevaring af medlemmernes eventuelle private kajakker.