Coastalroning - Roforeningen KVIK - Københavns første roklub

Coastalroning

Coastalroning er en relativt ny form for roning i Danmark. Mange kalder den roningens adventure- og ekstremsport. Det er, fordi coastalbådene er bygget til brug i al slags vejr og ikke mindst er terrængående i bølger. Coastalbåde er hurtige både, fordi de er lavet af et let glasfibermateriale, og fordi hver roer har to årer.

KVIK-C4x_800Der findes mange forskellige typer af coastalbåde. I KVIK har vi både stabile og ustabile både. Sidstnævnte kræver, at du har lidt mere styr på teknikken, så du får mest muligt ud af at ro i dem. Bådene er selvlænsende. Det betyder, at det vand, der kommer ind i bådene, særligt når de ligger stille, forsvinder, når du igen starter med at ro. Alle coastalbåde har desuden en finne monteret under kølen (det har vores andre både ikke). Den hjælper, når du skal styre båden. Pas ekstra på finnen, når du sætter båden i vandet og tager den op igen.

Du kan både bruge coastalbådene til daglig roning, træning og konkurrence. Det er helt op til dig og dine ambitioner og din tid.

Der er særlige krav til mandskabet, når du ror i coastalbådene.

Der skal altid være én styrmand ombord i en coastalbåd. Det betyder også, at du skal være styrmand, hvis du vil ud i en single coastalbåd.
Har du ikke tidligere prøvet at ro med to årer, så er det en god idé at tage ud med en mere erfaren de første par gange.
Ror du ud i en single coastalbåd (C1x) eller en dobbelt coastalbåd (C2x), har du ingen ‘styrmand’, dvs. at der ikke er nogen, som ser fremad i ro-retningen. Alle mand ser tilbage. Det betyder, at personen på 1.-pladsen i C2x og personen i C1x-båden begge to har ansvaret for, at båden holder kursen og ikke støder ind i nogen eller noget. Det gør du bedst ved at se dig tilbage minimum hvert 5 tag el. i øvrigt efter forholdene. Se hellere en gang for meget end for lidt. Og – husk at coastalbådene er hurtigere end du er vant til – du skal derfor kigge oftere end du tror!

Hvordan kommer jeg ud i en coastalbåd?14705673_10154138204908931_145236297381878602_n (1)

Daglig roning og træningstider bliver slået op her på hjemmesiden. Vil du ud i en coastalbåd, skal du reservere den på hjemmesiden under “coastalture” (kræver login) eller tilmelde dig en coastaltur samme sted.

Hvis du ikke har prøvet coastalroning før, så tag fat i en af coastalroerne. Det kræver lidt oplæring at bruge bådene, da det er en anden type, end dem vi ror i til daglig.